De oerkracht van de Ankh

In het voorjaar van 2020 was ik op retraite bij Rezonans, een prachtig bezinningscentrum in het coulissenlandschap van de Achterhoek, tevens mijn geboortegrond. En ook een plek die sterk verbonden is met Egypte.

Deze magische combinatie voelde als thuiskomen en dat gevoel werd nog verder versterkt toen ik naar een Ankh werd geleid. Ik herkende het instrument direct en de wens om weer met haar kracht te werken is daar op dat moment in mij ontwaakt.

Het Ankh symbool – dat stamt uit de tijden van Lemurië en Atlantis en de eeuwige levenskracht vertegenwoordigt – voelt voor mij als een authentieke levenssleutel die de veiligheid biedt om het hart te openen én de moed geeft om je eigen authentieke pad te bewandelen, los van alle verhalen, patronen en overtuigingen waarin je bent gaan geloven. Ook staat de Ankh voor mij symbool voor de man/vrouw-balans die een ieder van ons in deze tijd in zichzelf mag gaan helen.

De eerste keer dat ik de Ankh vast had zette ik hem intuïtief op mijn keel en uit het niets begon ik in een oude (licht)taal te spreken. Een magisch mooi moment waarin een poort naar oude kennis uit de tijd van de farao’s en hoge priesters en priesteressen werd geopend.

Naar mate ik me verder in de Ankh ben gaan verdiepen, ben ik me ook gaan realiseren dat het werken met de oerkracht van de Ankh vraagt om zuivere intenties en een groot verantwoordelijkheidsbesef. Het is een zeer krachtige antenne die de energie op aarde (het stoffelijke, het kruis) met de energie van de hogere krachten (het geestelijke, de cirkel) verbindt. Die energie kan zowel voor creatie als destructie worden ingezet.

Om me er aan te blijven herinneren dat ik bij het werken met de Ankh slechts als zuiver kanaal dien te fungeren, in het belang van het proces dat zich op dat moment voltrekt en dus zonder er met mijn intenties tussen te gaan zitten, heb ik de Ankh onlangs op mijn pols laten tatoeëren. Want grootheidswaanzin is ons als mens niet vreemd. Terwijl dit soort oeroude symbolen en instrumenten van en voor ons allemaal bedoeld zijn. En dus vragen om een ‘very humble approach’.

Wil jij je hart verder openen en jouw authentieke pad meer bewandelen?

Scroll naar top