De wereld van zelfontwikkeling en transformatie

Over het ‘bestaande’ onderwijssysteem is veel te doen. We voelen allemaal dat het niet klopt. Omdat we allemaal dezelfde eenheidsworst moeten worden. Niet leren hoe dat we ons unieke zelf mogen zijn. En al helemaal niet aangemoedigd worden om het volledige potentieel dat in dit unieke zelf aanwezig is tot volle bloei te laten komen.

In de wereld van zelfontwikkeling en transformatie is het al niet anders. Vele coaches en guru’s lijken de wijsheid in pacht te hebben. Hun programma is het ei van Columbus. De beloftes zijn groot. Door hun programma wordt je een beter mens.

Daar zit een soort van claim achter dat je iets zou moeten worden dat je nu nog niet bent. En het creëert vaak ook een afhankelijkheidsrelatie tussen de coach/guru en zijn of haar cliënten/volgers met alle gevolgen van dien.

Ik worstel daarmee. Omdat ik geloof dat iedereen de creator van zijn eigen leven is. Tegelijkertijd ben ik achter de schermen druk bezig met het opzetten van The Fountain Academy. Omdat ik ook weet dat het mijn missie is om mijn lessen hieromtrent door te geven. As we speak zitten we midden in de positionering. Dat luistert nauw. En juist daarom voel ik dat het belangrijk is om op dit onderwerp te reflecteren.

De groep mensen die op dit moment aanhaakt bij The Fountain Academy is ontzettend divers. Iedereen loopt een ander pad. Werkt vanuit andere thema’s. En via een compleet andere stijl. Maar wat hen bindt is het verlangen naar een vrijer leven vol vreugde en betekenis. En de wens om vanuit hun persoonlijk reis op dit gebied een stukje met anderen mee te lopen. Niet om de ander de les te lezen. Wel om inspiratie te bieden, op welke manier dan ook. Als veilige bedding. Als spiegel. Als motivator. Of wat het moment maar nodig heeft.

Het is mijn wens om al deze unieke ervaringsdeskundigen in vrijheid te verbinden en samen met hen een nieuw geluid te laten horen. Met als vertrekpunt het geloof dat mensen zich willen ontwikkelen om te ontdekken wie ze werkelijk zijn. En dus niet om iets te worden. Met als instrument een scala aan prikkelende trainingsvormen waarin gespeeld kan worden met wat zich aandient in het moment. En niet wat er nu eenmaal op het programma staat.

Want leren doen we samen, van én met elkaar. De tijd is gekomen waarin we allemaal mogen leren herkennen wat onze eigen waarheid is. Wat voor ons goed voelt. Zodat we van daaruit kunnen gaan opstaan in het belang van het geheel. Dat is mijn droom. Dat is wat ik ga creëren. Voor mezelf. En voor iedereen die zich geroepen voelt.

Wat is jouw droom?

Heb je behoefte aan meer flow en manifestatiekracht? 

Scroll naar top